Fredagslappen

Fredagslappen 20. mars 2020

Kjære foreldre
Nå er det en uke siden skolen stengte. På denne uken har vi har oppdaget at det kan være mulig å drive skole uten klasserom og uten tavle og kritt, og at det finnes mange muligheter enten vi sender tykke brev så frankeringsmaskinen går varm, snakker i telefon, sender e-post eller møtes i videomøte. Samtidig kjenner vi på kroppen hva vi går glipp av når vi ikke kan møtes ansikt til ansikt hver dag, når vi ikke kan spille sammen, synge sammen – eller snakke i munnen på hverandre. Vi ser allerede frem til at skolen skal kunne åpne igjen og at vi gjøre alle de tingene som vi for en uke siden tok for gitt.

Vi som lærere må lære oss nye måter å jobbe på, og elever og foreldre må finne nye rutiner for at dagene skal fungere. Dette er en ny og uvant situasjon, og vi vet at hverdagen kan oppleves tøff og vanskelig for mange. Vi vet ikke hvor lenge det varer, men setter alle kluter til for at denne tiden skal kunne bli så meningsfull som mulig.

Steinerskoleforbundet har lagt til rette for at vi kan bruke Teams som samarbeidsverktøy, og de eldste klassene skal være godt i gang. 

bilde
Glimt fra 7. klasse

SFO-betaling
Foresatte skal ikke betale for perioden SFO er stengt. Vi ber om at forfalt faktura for mars betales. Ubenyttet tid på grunn av stenging vil bli godskrevet og det blir ikke sendt ut flere fakturaer så lenge tilbudet er stengt.

Nye nettsider steinerskolen.no
De siste månedene har Steinerskoleforbundet arbeidet med å lage nye nettsider. De nye sidene ligger på www.steinerskolen.no, og om dere skulle ha litt ledig tid foran skjermen kan dere lese om hva som kjennetegner pedagogikken vår. Vi håper og tror at de nye sidene gir en god innføring i hva en steinerskole er, hvilket også kan være til hjelp i hjemmeundervisningen.

Plant for biene!
På nettsidene vil du også finne en liten tekst om vårens markedsføringsprosjekt Bli en bievenn du og! Steinerskoleforbundet har klart for utsending biodynamiske frø til alle skolenes elever (en pose dekker 1.5-2 m2 med herlige bievennlige blomster og urter!). Det gis mange fine anledninger nå fremover, særlig i lys av smittevernstiltakene, til å komme seg ut i naturen og så blomsterfrø!